8 кращих продуктів для захисту від інсульту

Скорегувавши звичний раціон відповідно до здорових пріоритетів, можна істотно знизити ризик такого небезпечного захворювання як інсульт, стверджують наукові фахівці. Вчені рекомендують обов’язково включити в своє меню кілька продуктів.

Про це йдеться на сайті ukrhealth.net.

Тричі в тиждень, як показують наукові дослідження, потрібно їсти морську рибу – наприклад, з морепродуктів доступний оселедець, скумбрія, сайра, сардини. Така звичка знижує ризик інсульту на 27 відсотків. Жирні кислоти, які входять до складу риби використовуються організмом для зміцнення стінок судин. Також вони знижують ймовірність тромбоутворення.

Інший продукт, рекомендований вченими в якості засобу профілактики інсультів, – це вівсянка. За словами медиків, вівсяна крупа ефективно абсорбує жир, тим самим очищаючи кровоносні судини і артерії. З цієї ж причини корисно вживати продукти, що містять клітковину.

Крім того, ефективно захищають від виникнення інсульту ягоди чорниці. Вона відрізняється вмістом антиоксидантних речовин, здатних захищати судини від пошкодження клітин. Чорниця рекомендується вченими для запобігання не тільки інсульту, але і нейродегенеративних порушень.

Банани теж називаються фахівцями “суперпродуктом від інсульту”. Справа в тому, що в бананах міститься підвищена концентрація калію – чотирьох плодів вистачає, щоб денну норму покрити. Завдяки калію судини стають більш витривалими.

Дуже «люблять» судини і мигдаль – вживання цих горіхів ефективно звільняє їх від надлишків холестерину. Крім того вітамін Е, що міститься в мигдалі перешкоджає формуванню атеросклеротичних бляшок. Лікарі радять з’їдати щодня до десяти горіхів в день.

Пийте молоко, щоб підвищити свій особистий захист від інсульту. За даними наукових досліджень, у людей, що вживають 2 склянки молока в день, ризик інсульту зменшується в два рази. Молоко – джерело калію, магнію, кальцію, які природним чином знижують кров’яний тиск.

Не забудьте про шоколад. Згідно з висновком вчених зі Стокгольмського інституту регулярне вживання в їжу шоколаду з високим рівнем какао-бобів знижує ризик інсульту на 17%.

Залишити відповідь