6 продуктів, які шкодять мозку

Продукти харчування можуть безпосередньо впливати на роботу мозку, стверджують вчені. Різноманітні дослідження доводять: деякі продукти мають здатність порушувати функції головного мозку, погіршувати пам’ять і провокувати виникнення депресії.

Про це йдеться на сайті ukrhealth.net.

Продукти, які шкодять мозку: жирні кислоти. За словами медичних фахівців, неправильне співвідношення в раціоні жирних кислот омега-6 і омега-3 погано діє на функції пам’яті. Приймати омега-3 і омега-6 слід у співвідношенні 1:4 (в Україні, як вважають багато лікарів, вживання омега-6 має бути більш інтенсивним). Диспропорції у вживанні жирних кислот відображаються на стані гіпокампу – зони мозку, яка виробляє нові нейрони.

Продукти, які шкодять мозку: алкоголь. Іспанські вчені встановили, що люди, які часто вживають алкоголь, відрізняються більш низькою продуктивністю розумової роботи. За словами фахівців, це відбувається через те, що мозок питущих відчуває збільшене навантаження, а нервова система – підвищена напруга. В результаті виникає перевтома, що позначається і на розумовій діяльності.

Продукти, які шкодять мозку: жирне м’ясо. У ньому багато холестерину, який сприяє утворенню атеросклеротичних бляшок і закупорці судин. Вчені стверджують, що у любителів жирного м’яса можуть бути проблеми з епізодичною, просторовою і контекстною пам’яттю. Найбільш небезпечним наслідком любові до м’яса є розвиток хвороби Альцгеймера.

Продукти, які шкодять мозку: смажені. Згідно з даними, опублікованими в Jama Neurology, постійне поїдання класичної смаженої страви – картоплі фрі сприяє закупорці судин і підвищенню ризику деменції.

Продукти, які шкодять мозку: риба. Чи не помилка це? Вчені кажуть, що ні. Справа в тому, що деякі види риб акумулюють в собі речовини-забруднювачі, якими насичені сьогодні водойми. Наприклад, тунець накопичує ртуть – дана речовина токсична для мозку і нервової системи.

Продукти, які шкодять мозку: з високим глікемічним індексом.Наявні дані говорять про те, що жінки які активно вживають продукти з високим глікемічним індексом, більш схильні до депресії. Такі продукти сприяють різкому зростанню рівня цукру в крові і збільшення вироблення в організмі інсуліну. Типові зразки такої їжі – білий хліб, рис, пластівці, картопля.

Залишити відповідь