Продукти, які не варто вживати на сніданок

Американські дієтологи розповіли, що найчастіше люди їдять на сніданок яйця, бутерброди, каші, каву і соки. Фахівці вважають, що будь-який сніданок можна зробити корисним, але найчастіше він буває шкідливим, інформує Ukrhealth.

Особливо дієтологи радять звертати увагу на те, з чим ви робите бутерброди. Зокрема, велика кількість білого хліба може викликати печію і інші неприємні симптоми з боку травного тракту. Тому хліб для сніданку краще вибирати цільнозерновий. Він є джерелом довгих вуглеводів, містить набагато більше вітамінів, мінералів і клітковини.

Дуже важливо також те, з чим ви робите бутерброди. В заборонений список потрапили ковбаси, копчені м’ясні продукти, жирні сири. Ці продукти в принципі не рекомендуються, але вранці вони особливо небезпечні – спеції, копченості, велика кількість солі і жиру негативно позначаються на роботі травного тракту. При чому, це загрожує не тільки незначними порушеннями травлення, але і розвитком запалень, аж до гастриту і виразки шлунка.

Не рекомендується зранку їсти солодощі, особливо на голодний шлунок. Солодощі – це справжня вуглеводна бомба, яка викличе різкий підйом рівня цукру в крові. При цьому вже через пару годин ви відчуєте голоду.

Свіжовичавлені соки і фрукти, особливо кислі, на сніданок їсти можна. Але тільки після «основної» страви. Натщесерце соки і фрукти краще не вживати – вони дратують слизову і можуть спровокувати розвиток гастриту, виразки шлунка та інші захворювання.

Теж саме стосується кави – її варто пити тільки після їжі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.