Лікарі розповіли, як запобігти виникненню діабету

Дієта, багата зеленими овочами, може сприяти зниженню ризику розвитку діабету, вважають британські фахівці.
Проаналізувавши результати шести досліджень (220 тисяч чоловік) в області споживання овочів і фруктів, вони дійшли висновку: істотний позитивний вплив на здоров’я людини чинять тільки ті страви, до складу яких входять шпинат, качанова, спаржева і цвітна капуста.

Про це йдеться на сайті terrawoman.ua
1,5 порцій цих овочів в добу здатні скорочувати ризик цукрового діабету 2-го типу (инсуліннезалежного) на 14% – при тому, що однією порцією британські дієтологи називають 80 г продукту.

При цьому експерти підкреслюють: не варто обмежуватися необхідним мінімумом, треба намагатися дотримуватися давно сталих рекомендацій і прагнути щодня з’їдати по 5 порцій овочів і фруктів.
Фахівці не розуміють, чому саме різні типи капусти і шпинат мають цей захисний ефект, але припускають: однією з причин цього може бути високий вміст в них антиоксидантів, таких як вітамін С. Інша теорія свідчить, що справа тут у високому вмісті магнію.

Залишити відповідь