10 рецептів здорового перекусу

Доступні інгредієнти, трохи часу і мінімум кулінарних навичок – все, що вам знадобиться.

1. Яєчні млинці з начинкою

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 2 яйця;
  • сіль за смаком;
  • приправи – за смаком;
  • 50 г вареної індички;
  • 50 г грецького йогурту;
  • 50 сиру;
  • 1 чайна ложка рослинної олії.

приготування

Збийте в мисці одне яйце з сіллю і спеціями. Розігрійте сковороду, змастіть олією, вилийте яйце і розподіліть його по дну тонким шаром. Через 30 секунд переверніть млинець і готуйте ще пів хвилини. Повторіть маніпуляції з другим яйцем.

Дайте млинцям трохи охолонути, змастіть йогуртом. Наріжте індичку і сир тонкими пластинками, викладіть в центр яєчного кола, згорніть млинець.

Можна використовувати будь-яку начинку за смаком: яловичину, курку, рибу, овочі, хумус і так далі.

2. Сир з чорницею

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 150 г сиру;
  • 50 г сушеної або замороженої чорниці;
  • 50 г гранатових зерен.

приготування

Якщо чорниця заморожена, розморозити її, а якщо сушена, то використовуйте відразу. Змішайте всі інгредієнти, і страва готова до вживання.

3. Буріто в банці

Цю страву можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до двох днів.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 1 помідор;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 скибочка лимона;
  • 1 чайна ложка рослинної олії;
  • 100 г консервованої квасолі;
  • 60 г нежирного сиру;
  • 2 столові ложки грецького йогурту.

приготування

Помідор обшпарте окропом, зніміть з нього шкірку, нарубати на дрібні шматочки або подрібнити блендером. Додайте в томатну масу часник, лимонний сік і рослинну олію. Викладіть соус в скляну банку нижнім шаром. Зверху покладіть квасолю, потім тертий сир. Верхній шар – грецький йогурт.

4. Вівсянка

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 50 г вівсянки грубого помолу;
  • ½ склянки коров’ячого або мигдального молока;
  • 50 г яблучного пюре;
  • 1 чайна ложка какао-порошку.

приготування

Висипати вівсянку в банку, додайте інші інгредієнти. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште суміш на ніч, щоб пластівці просочилися вологою і набрякли. Їжте кашу холодною або підігрійте в мікрохвильовці. Страву можна посипати ягодами, шматочками фруктів або тертим шоколадом.

5. Запечені помідори з сиром

Складові:

  • 3 помідори;
  • 100 г сиру;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль за смаком;
  • перець – за смаком.

приготування

Помийте помідори, розріжте їх навпіл, викладіть на деко зрізом вгору. Змастіть оливковою олією, посоліть, поперчіть і посипте тертим сиром. Запікайте при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.

6. Порційна фріттата

Інгредієнти на 2 порції:

  • 4 яйця;
  • 1 картоплина;
  • 1 помідор або 4 томата черрі;
  • 100 г шпинату;
  • сіль за смаком;
  • спеції – за смаком.

приготування

Очистіть і натріть картоплю. Трохи збийте яйце, додайте картоплю, шпинат, сіль і спеції. Викладіть суміш в силіконові або металеві (їх потрібно змастити маслом) формочки для кексів. Акуратно втисніть в масу скибочки помідора або половинки чері. Випікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Роли з кабачків

Складові:

  • 2 середніх кабачка – звичайних або цукіні;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 3 столові ложки грецького йогурту;
  • 150 г вареної курячої грудки;
  • 100 г фети;
  • ½ цибулини;
  • ½ червоного перцю;
  • сіль за смаком.

приготування

Кабачки наріжте на тонкі пластини, посоліть, змастіть з обох сторін олією і обсмажте до готовності, потім дайте охолонути. Цибулину і перець дрібно нарубати, курку наріжте скибочками.

Пластину кабачка з одного боку змастіть йогуртом, викладіть на нього курку, перець, цибулю. Заверніть смужку в рулет і викладіть на тарілку швом вниз.

8. Освіжаючий яблучний смузі

Інгредієнти на 1 порцію:

  • ½ банана;
  • ½ яблука;
  • 2 столові ложки вівсянки грубого помелу;
  • 1 стакан коров’ячого або мигдального молока;
  • ¼ чайної ложки кориці;
  • 3 кубики льоду.

приготування

Банан попередньо заморозьте , а яблука наріжте. Всі інгредієнти помістіть в чашу блендера і подрібніть до однорідного стану.

9. Бананові кекси

Складові:

  • 180 г вівсянки грубого помелу;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 2 стиглих банана;
  • 2 яєчних білка;
  • 1 стакан молока.

приготування

Подрібніть банани в пюре. Змішайте вівсянку, розпушувач і корицю. Додайте інші інгредієнти. Викладіть масу у формочки для кексів. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів. Перш ніж діставати готові вироби, дайте їм охолонути близько 10 хвилин, інакше вони можуть розсипатися.

10. Міні-піци з куркою

Складові:

  • 4 тортильї;
  • 400 г вареної курячої грудки;
  • 150 г шпинату;
  • 100 г сиру;
  • 60 г тертого твердого сиру;
  • 3 столові ложки кетчупу;
  • 100 г моцарели;
  • 1 столова ложка рослинної олії.

приготування

Наріжте курку і моцарелу невеликими шматочками, змішайте їх з сиром, твердим сиром, кетчупом, шпинатом.

Змастіть формочки для кексів олією. Виріжте з тортильї невеликі кружечки діаметром трохи більше формочок для кексів. Отримані кружечки розмістіть так, щоб сформувати дно і бортики майбутніх піц. Заповніть їх начинкою. Випікайте міні-піци близько 20 хвилин при температурі в 220 градусів.

Залишити відповідь