5 продуктів, які корисно їсти зі шкіркою

В деяких фруктах та овочах шкірка така ж корисна як і сам плід. Їх краще не чистити, щоб не позбутися корисних речовин.

Про це йдеться на сайті gazeta.ua

Яблука

У шкірці яблук міститься багато клітковини, кверцитину, тритерпеноїдів і вітаміну C. Ці речовини захищають від раку.

Картопля

В шкірці картоплі міститься приблизно 20% корисних речовин цього продукту. Там багато вітамінів групи B і безліч мікроелементів. Тому краще вибирати страви, де картоплю готують в шкірці.

Огірки

В їх шкірці міститься величезна кількість клітковини і імуностимулюючих антиоксидантів. Ці елементи допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.

Морква

Шкірка моркви має багато антиоксидантів, тому краще добре її промити водою і потерти щіткою. Часто вони збираються під самою шкіркою і важко зняти її, щоб не втратити вітамінів.

Баклажани

Позбавляючись від шкірки, зникає антиоксидант насунін. Він захищає клітини від старіння, що продовжує молодість шкіри.

Пастернак

У пастернака (біла морква) велика частина корисних речовин сконцентрована в шкірці або відразу під нею. Серед корисних речовин можна виділити фолієву кислоту і марганець.

Залишити відповідь