У Володимирі відбувся гастрономічний фестиваль

IMG_4936

У Володимирі-Волинському під егідою Асоціації кулінарів України відбулося міське гастрономічне свято «Смачна візитівка Володимира».

Про це інформує Володимир Media.

Захід відбувся 12 червня.

На заході проводили професійні кулінарні майстеркласи, зокрема з приготування фаршированого м´яса на ребрах в овочевому гарнірі із медово-часничним соусом від срібної медалістки Всеукраїнського конкурсу юніорів з кулінарного мистецтва Ольги Куліневич, а також конкурси, забави, вікторини та аукціони. Також діяв хенд-мейд, книжковий та медовий ярмарки. Участь у майстеркласах зі скрапбукінгу, виготовлення ляльки-мотанки, розписі імбирного печива, в´язанні гачком брали як дорослі, так і діти.

Малечу на святі розважав клоун, який теж організував свій майстер-клас з виготовлення фігурок і надувних кульок. Була організована також миттєва кулінарна лотерея де головний приз – вечеря на двох у піцерії «Рів´єра». Її виграла місцева мешканка.

Загалом «смачні візитівки» представили 12 ресторанів та кафе міста. До кожної страви була представлена легенда.

До складу журі увійшли: член правління Асоціації кулінарів України, голова осередку Волинської області Микола Наход, викладач вищої категорії, викладач-методист Волинського коледжу технологій, бізнесу та права Тетяна Новосад та переможець першого сезону кулінарного шоу «Пекельна кухня» Юрій Кондратюк.

Для дегустації страв створили дві команди, одна складалася із членів журі, інша – з народних дегустаторів.

Конкурсні зразки страв журі оцінювало за критеріями, рекомендованими Всесвітньою асоціацією кулінарних союзів.

Спочатку члени журі відібрали з 12 страв лише п´ять, а далі, порадившись і обговоривши кожну страву з кухарем який її готував, визначили чотири призових місця. Щодо зауважень членів журі стосовно приготованих страв, то вони здебільшого стосувалися презентації страв, невдалого поєднання продуктів у них, деякі технологічні неточності у приготуванні.

Отож, у конкурсі «Смачна візитівка Володимира» перше місце дісталося страві «Гуглі», яку представили кухарі кафе «2000». Друге місце – у солодкої «Княжої корони» від кондитерів ТКЦ «Княгині Ольги», третє між собою розділили «М´ясна нарізка» від кафе «Вулик» та «Завиванець по-володимирськи» від ресторану «Дружба». Відзнаку народних дегустаторів «Народне визнання» отримала страва представлена рестораном «Маяк».