Волинські лісники показали, як заготовляють березовий сік

Процес заготівлі березового соку на Волині показали журналістам.

Прес-тур на одну з ділянок в Берестянському лісництві, що належить «Цуманському лісовому господарству», відбувся 25 березня.

Загалом, за інформацією прес-служби лісників, на Волині консервні цехи функціонують на базі «Ківерцівського лісового господарства», «Колківського ЛГ», «Цуманського ЛГ», «Маневицького ЛГ» та «Любешівагроліс».

Також журналістам дали змогу побувати на консервному цеху лісопідприємства, де вони змогли побачити етап заготівлі-переробки березового соку.

Як стверджують у Волинському обласному лісомисливському господарстві, половину виготовленого товару реалізовується в межах України. Інша частина продається за кордон, зокрема в Ізраїль, Польщу, Німеччину, США. Другий рік поспіль працівники державних лісгоспів відправляють березовий сік і в зону АТО.

Цьогоріч підприємства Волинського ОУЛМГ запланували заготувати 1410 тонн сирцю, з яких переробити 1100 тонн, а інше реалізувати населенню.

Фотозвіт ‒ Павла Березюка.