Сказали, чим потруїлися люди на весіллі у Ківерцях

Причиною масового отруєння відвідувачів весілля в селі Бодячів Ківерцівського району стала смажена риба.

Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Волинській області, ‒ пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, після весілля в селі Бодячів до лікарів звернулося 32 хворих, серед яких ‒ 12 дітей. Стан всіх хворих середньої важкості. Причиною отруєння став спалах сальмонельозу.

Тож, працівники Держсанепідслужби, встановили, що фактором передачі збудника стала смажена риба, яку приготували з порушенням технології. Також зафіксовано відсутність умов для дотримання правил особистої гігієни, готові страви зберігалися із порушенням температурного режиму. Усі ці чинники сприяли виникненню спалаху.

Ймовірним джерелом можна вважати одну з господинь, яка є носієм захворювання.

Тими ж днями зі схожими симптомами після святкування весілля в селі Струмівка до лікарів звернулися 14 хворих, в тому числі – 1 дитина. Фактором передачі збудника у Луцькому районі стали також страви ‒ тушкована телятина, лаваш з сирною начинкою, риба запечена. Усі працівники, які обслуговували весілля в закладі, ‒ здорові.

Встановлено, що на святкування весілля приносилися власні харчі без супровідних документів.

На сьогодні вогнища локалізовані та ліквідовані.